Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets Kulturlax och Kulturstipendium utsedda

Årets kulturlax tilldelas i år organisten i Snöstorps församling Göran Persson medan musikerna Hedvig Jalhed och Max Thornberg får årets kulturstipendium.

Kulturnämnden tilldelar Göran Persson Kulturlaxen för en minnesvärd kulturhändelse under 2011. Göran är organist i Snöstorps församling och han var den drivande kraften och dirigenten bakom framförandet av Matteuspassionen våren 2011.
- Verket framfördes för första gången i Halmstad och var en stor och minnesvärd upplevelse för både medverkande sångare, musiker och solister, såväl som för publiken, säger kulturnämndens ordförande Lena Ekman.

Utveckla musikdramatik
Även Hedvig Jalhed tilldelas Halmstad kommuns kulturstipendium på samma summa.
- Hedvig får det för att fördjupa sitt arbete att etablera och utveckla musikdramatik som konstform på kvalitativ, professionell nivå i Halland genom den fria gruppen Operation Opera, som hon driver, säger Lena Ekman. Operation Opera arbetar för att vidga och utveckla operagenren i nya banor och föreställningarna utspelar sig i övergivna eller bortglömda industri- och institutionsmiljöer.

Utforska gränsen mellan text och musik
- Max Thornberg tilldelas kulturstipendium på 30 000 kr för att kunna utveckla sitt projekt, där han utforskar gränserna mellan text och musik, motiverar Lena Ekman. Det gör han i samarbete med några begåvade sångare, som sätter text till musik som Max komponerat, samt skriver text, som Max sedan komponerar musik till. Stipendiet ska även finansiera en skivinspelning av detta musikaliska projekt.

Priserna delas ut i samband med Nationaldagsfirandet på Hallandsgården 6 juni