Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Fem företag har nu polisanmälts av teknik- och fritidsförvaltningen eftersom de bryter mot ordningslagen. Det rör sig om två byggföretag och tre butiker i området kring Flygstaden, som har skyltar och flaggor på kommunens mark.
- Vi har inte anmält någon mäklarfirma i nuläget, då vi ser en markant förbättring när det gäller deras skyltar, säger driftschef Helén Lövinger på teknik- och fritidsförvaltningen.
Förbättring ses genomgående i hela kommunen. De enhetschefer som arbetar ute i parkerna och med gatuunderhåll tycker att många företag har hörsammat förvaltningens vädjan att skärpa sig.

-Det känns som om många har lyssnat och tagit till sig av kritiken. Vi plockar inte alls lika många skyltar idag, säger Henry Cederholm som är enhetschef för västra distriktet.

Det var för en månad sedan som förvaltningen gick ut i lokal media för att be företagen upphöra med skyltningen på kommunal mark. Skyltarna står i vägen för gräsklippare och underhållsfordon, och är förbjudna enligt ordningslagen. Skyltning är tillåten på fyra platser i kommunen, och då endast för publika evenemang.

Fler företag kan komma att polisanmälas framöver, men förhoppningen är att företagarna nu ska se över sin skyltning och rätta sig efter de lagar och regler som finns i kommunen.