Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Albert Olssonsällskapet tilldelas Halmstads kommuns kulturpris 2011.
- Sällskapet har genom teater, dans och rörelse, spektakulära ryttarscener, sång och musik, eld samt ljus och mörker åstadkommit fantasieggande föreställningar som på ett enastående sätt engagerat en hel bygd i scenkonst, litteratur och bygdehistoria. Detta är prisvärt! Säger Lena Ekman, kulturnämndens ordförande.
Sedan strax efter författaren Albert Olssons död år 1994 har Albert Olssonsällskapet arbetat med syfte "att vårda minnet av Albert Olsson och vidga kännedomen om den kulturskatt han givit bygden genom sitt författarskap och sin lärargärning i Harplinge."
 
Inte minst genom sin teatergrupp har Albert Olssonsällskapet fått nya generationer, sommargäster och nyinflyttade att hitta till teaterskildringar från Halmstadbygden av kommunens mest läste författare. Först utvecklade man romanen Brockhusen rider till Haverdal till ett hyllat folklustspel, som lockade folk från när och fjärran till en grushåla i Haverdal. Sedan vågade man ta språnget att utifrån Albert Olssons medeltidstrilogi forma spelet Trampa inte på min tröskel.
 
Priset på 20 000 kr delas ut på Kommunfullmäktiges möte den 20 december.