Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Utegymma med inspiratörer!

För andra året i rad erbjuds Halmstadbor i allmänhet och Linehedsbor i synnerhet att träna på Lineheds utegym med inspiratörer på plats!

– Vi vill göra det enklare för Halmstadborna att komma igång och använda våra utegym, säger Sulejman Ovcina, verksamhetsutvecklare på Halmstads kommun.

Inspiratörerna Emelie Eklund och Johanna Andersson är på plats tisdagar klockan 16.00–18.00 mellan den 16 maj och 27 juni. Ingen föranmälan behövs och det kostar ingenting.

– Utegymmen är en fantastisk tillgång och jag hoppas att människor i alla åldrar och med olika förutsättningar kommer hit och vågar ta för sig här på utegymmet och tycker att det är kul att träna, berättar Emelie Eklund.

Inspirerande inspiratörer

Emelie har själv gjort en minst sagt imponerande tränings- och viktresa det senaste året och tränar själv på utegymmet i Linehedsparken. Många känner säkert igen henne från tv-programmet Biggest loser. Nu 70 kilo lättare och starkare och friskare än någonsin hoppas hon kunna inspirera många Halmstadbor att upptäcka glädjen i att röra på sig.

– Allt går om man bestämmer sig och om man gör det på ett hållbart sätt. Jag vill vara ett stöd oberoende av vad de som kommer hit har för mål, säger Emelie Eklund.

Träna säkert

Johanna Andersson, till vardags badvakt på Halmstad Arena Bad och handbollsspelare i HK Drott, ser fram emot säsongsstarten som inspiratör på utegymmet i Linehed.

– Jag och Emelie kommer att ge tips på hur man ska genomföra övningarna så man gör dem på ett bra och säkert sätt. Vi kommer däremot inte ge råd om hur just du ska träna för att uppnå ett visst mål, så vi är inga personliga tränare på det sättet, säger Johanna Andersson.

Tisdagar i maj och juni

Första perioden med inspiratörer på plats sträcker sig över sex tisdagar; från den 16 maj till den 27 juni. Den 6 juni är helgdag och då är inte inspiratörerna där, men självklart kan man använda utegymmet ändå.

– Vi vill att alla slags människor kommer hit och tränar! Gamla, unga, tjejer, killar, familjer, kompisgäng… Vi hjälper mer än gärna till – det är det vi är till för, säger Johanna Andersson.

Går det bra och inspiratörerna uppskattas är planen att det blir en fortsättning i augusti.

Lineheds utegym hittar du i Linehedsparken. Det är Halmstads största utegym och i parken finns också en grusad löparslinga, tennisbana och en fotbollsplan.