Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Upptäck årets naturupplevelser

Upptäcktsfärd på Trollberget, småkryp i Fyllinge, kvällsvandring i Stavsbjär eller varför inte testa geocaching i Gullbranna? Årets guidade naturvandringar i Halmstad bjuder på härliga upplevelser av artrikedom och biologisk mångfald.

Programmet Biologisk mångfald – naturupplevelser i Halmstad 2014, startar för de riktigt morgonpigga redan i morgon, den 29 mars kl. 05.00 med orrspel i Mästocka. Arrangör är Halmstads ornitologiska förening.

Kunniga experter

Efter det följer över 40 botaniska strövtåg, fågelskådningar, svampexkursioner, skattjakter med GPS och cykelturer – alla med kunniga experter från en mängd lokala föreningar som kan berätta om allt från trollsländor, kremlor och vadare till musslor och snäckor.

Aktiviteterna sträcker sig över vår, sommar och höst och avslutas den 2 november med mörkerkväll på Virsehatt i Oskarström.

Biologisk mångfald

De guidade naturupplevelserna visar upp Halmstads artrikedom och är en chans för invånare och besökare att uppleva naturen och samtidigt lära mer om biologisk mångfald, våra ekosystem och naturens tjänster.

Välkommen ut!

I samarbete med föreningslivet

Biologisk mångfald – naturupplevelser i Halmstad är ett samarbete mellan Halmstads kommun, Länsstyrelsen i Halland, Västkuststiftelsen, Studiefrämjandet och lokala föreningar som ägnar sig åt verksamheter i och för naturen.

Lokala arrangörer av årets aktiviteter är:  Cykelfrämjandet Halmstad- Laholm, Friluftsfrämjandet, Hallands Botaniska Förening, Hallands konstmuseum, Halmstads kommun, Halmstads Naturskyddsförening, Halmstads Ornitologiska Förening, Länsstyrelsen Hallands län, Simlångsdalens Naturvårdsförening, STF Södra Halland, Studiefrämjandet.