Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Unga kulturutövare med idéer sökes!

På ungkulturhuset Nolltrefem har man jobbat med ”Idépengen” under några år. Det är ett stöd till unga som vill göra någon form av kulturprojekt. Från årsskiftet har reglerna för stödet blivit mer generösa och personalen på Nolltrefem efterlyser nu fler unga som vill driva igenom sina projekt och arrangemang. De behöver inte nödvändigtvis ske på Nolltrefem utan kan vara var som helst i Halmstads kommun.

– Vi ser gärna större projekt med bredd, säger Frida Möller, ungdomscoach på Nolltrefem. Vi har ganska mycket musik- och scenprojekt idag, men det finns ju så mycket mer att göra, t.ex. teater, komik eller varför inte en festival på stan? Vi sätter inga gränser, varken inom genre eller omfattning, utan kom till oss med din idé så får vi se vad som går att göra.

Ekonomiskt stöd, men även coachning

Idépengen kan sökas av ungdomar, föreningar och organisationer där merparten är mellan 15-25 år. Stödet ges i första hand som ekonomiskt stöd, men kan vid behov även kompletteras med coachning av personalen på Nolltrefem. Om ett arrangemang sker på Nolltrefem kan stödet ges i form av lokal, utrustning och teknik. Projektet kan äga rum på Nolltrefem eller någonstans i Halmstads kommun.

2012 genomfördes sex stycken Idépengar på Nolltrefem. Under 2013 ökade antalet till 21 och i år hoppas man kunna öka siffran ytterligare.

– Vi hoppas att ungdomarna tar chansen och ger halmstadborna en riktig kulturinjektion 2014! säger Frida Möller.

Idépengen söks via Nolltrefems webb.