Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tulpanfestival och dop av Halmstads festivalmix

På torsdagen hålls Tulpanfestivalen och närmare 250 personer som arbetar med växter kommer till Halmstad för att beskåda de lökblandningar som finns planterade runt om i centrum. Vädret till trots kommer dopet som planerat att hållas i Norre Katts park kl. 12.30.

Branschdagen är här. Även om en del växter har blommat över i det fina vädret, så står de flesta i full blom i precis rätt tid. Tulpanfestivalen idag är uppdelad i två pass. Hälften av deltagarna tittar på planteringarna runt om i centrum med holländska tulpanexperten Tijmen Verver som guide. Andra hälften är på föreläsningar på Halmstads Teater. Annika Anderberg Boman från Helsingborgs stad har seminarium om fördrivning av lökflor, och Miek Stap, blomsterlöksexpert från Holland, kommer att prata om lökar i en grön stad.

Dop i Norre Katts park

Dagens program är enbart till för de föranmälda deltagarna, men vid dopet av Halmstads festivalmix kl. 12.30 så är även allmänheten välkommen. Peter Bengtsson från SVT:s Trädgårdskampen underhåller och ger odlingstips. Teknik- och fritidsnämndens ordförande Jennie Johansson avslöjar tillsammans med stadsträdgårdsmästare Sofia Warpman vilken lökblandning som har vunnit omröstningen och blir Halmstads festivalmix.

434 personer har röstat, och utan att avslöja resultatet kan vi säga att alla tre av de nyskapade blandningarna var populära.