Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tjänligt badvatten i Gullbranna

De nya provtagningarna för badplatsen i Gullbranna visar nu att vattnet är tjänligt, dock med anmärkning. Därmed avråder inte längre Halmstads kommun från bad vid denna badplats.

Efter att proverna av badvattnet vid Gullbranna badplats har analyserats är det återigen fritt fram för bad. Vattnet är tjänligt, men med anmärkning. Det innebär att nya prover tas.

För att hålla god kontroll på badvattnets kvalitet tas prover på vattnet vid kommunens havsstränder och insjöbad flera gånger varje sommar. Alla badvattenprov finns på Havs- och vattenmyndighetens webbplats.länk till annan webbplats

Sedan tidigare avråder Halmstads kommun från bad vid Hagöns badplats efter att Havs- och vattenmyndigheten och Folkhälsomyndigheten har klassat vattenkvaliteten här som dålig. Klassificeringen gjordes i vintras och bygger på de senaste fyra årens provtagningar. I år har dock alla provresultat från Hagön visat på tjänligt badvatten. Klassificeringen på en badplats gäller ett år, så det är därför som det trots de fina resultaten är avrådan till bad på Hagön (bedömningen är baserad på fyra års provtagning). Kommunen tar regelbundet prover på den aktuella badplatsen för att åter kunna få en godkänd klassicifering.