Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tak för antal besökare införs på Simstadion Brottet

Från och med den 5 juni införs en maxgräns på antalet besökare på Simstadion Brottet. Detta för att säkra tryggheten, badsäkerheten och vattenkvaliteten.

Eftersom det är bevattningsförbud och därmed inte tillåtet att fylla privata pooler med kommunalt kranvatten räknar Halmstads kommun med fler besökare på Simstadion Brottet än vanligt i år. Bassängerna på Simstadion Brottet fylls med renat havsvatten som kloreras, men vattenkvaliteten påverkas av antalet badande. Det nya taket för antal besökare på anläggningen är satt till 2000 personer.

– Statistik visar att ungefär 25 procent av besökarna på utebad är i vattnet på samma gång och 500 personer klarar vattenreningen av samtidigt som de badande inte äventyrar säkerheten för varandra, säger Izabela Balog Topalovic, enhetschef på Halmstads kommun med ansvar för inomhus- och utomhusbaden.

Besöksräknarna ger värdefull statistik

Besöksräknarna skannar av hur många som passerar entréerna samtidigt som de kan avgöra om det är ett barn eller en vuxen som går förbi.

– Genom det här smarta systemet får vi fram statistik på antal barn och vuxna som besöker anläggningen, säger Izabela Balog Topalovic.

Systemet ger en aktuell siffra varje minut som kan ses via webben. När maxantalet närmar sig får personalen ett meddelande i sina mobiltelefoner och en ordningsvakt kommer ut till Brottet och stoppar inkommande besökare vid behov. Vakterna kan också avvisa besökare om någon beter sig illa.

Som på stranden, men i bassäng

På utomhusbaden simmar och badar man på egen risk. Det finns inga badvakter där, endast badvärdar.

– Det är som på stranden, fast i en bassäng, och föräldrarna ansvarar för sina barn. Därför rekommenderar vi inte att barn under tolv år vistas på området utan vuxet sällskap. Badvärdarna finns där för att hålla rent och snyggt på anläggningen och finnas till hands för gästerna, men de ansvarar inte för badsäkerheten, säger Izabela Balog Topalovic.

Säkerheten främst

Att införa en maxgräns på Simstadion Brottet har inte varit helt enkelt. Anledningen är att det är allmän plats och det innebär att man vanligtvis inte kan stänga någon ute eller reglera antalet besökare.

– Vi har diskuterat detta med våra kommunjurister som anser att säkerheten går före i detta fall. Alla som är på Simstadion Brottet ska känna sig trygga och få en bra upplevelse, säger Izabela Balog Topalovic.

Arbetet med att hitta ett väl fungerande system för att öka tryggheten och säkerheten på Simstadion Brottet har pågått sedan i höstas.