Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Syrien och flyktingarna - bakgrund och läget idag

Den 5 november får Stadsbiblioteket besök av Vladislav Savic, tidigare Sveriges Radios korrespondent, som ger en bakgrund och en nulägesbeskrivning av konflikten i Syrien, av situationen i grannländerna, av stormakternas intressen i området och vad detta kan betyda för framtiden.

– För Röda Korset är det viktigt att våra medlemmar får saklig information och kunskap om Syrien, men lika viktigt är att den allmänhet som via insamlingar stöder Röda Korsets arbete här hemma och på plats i Syrien får kunskap om och förståelse för det som händer i och runt Syrien säger, Lars Salomonsson, vice sekreterare från Halmstads Röda Korsets-krets.

Föreläsningen kommer skapa förståelse för behovet av hjälp till Syrien och till andra länder som på ett eller annat sätt är inblandade i eller berörda av kriget där. – Att få kunskap om hur människor i Syrien lider ökar förhoppningsvis också viljan att på olika sätt hjälpa till att lindra lidandet, säger Lars Salomonsson.

Vladislav Savic har förutom Sveriges Radio också arbetat för FN med samordning av humanitärt bistånd i regionen. Han är en skicklig rapportör och berättare som kan skapa en bild av Syrien av i dag och få åhörarna att känna medkänsla och solidaritet med landet och dess invånare.

Onsdag 5/11 kl. 18.00-19.30, Hallandsscenen på Stadsbiblioteketlänk till annan webbplats. Fri entré.

Kontakt
Tomas Johansson
Program- och utställningsansvarig för vuxna
Stadsbiblioteket
Box 4803, 300 04 Halmstad Axel Olsons gata 1
Tel 070-388 30 69
tomas.johansson@halmstad.se