Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sverigefinal i Funkismello

Den 25 april står Caroline Arvidsson på scen på Cirkus i Stockholm för att representera Halmstad. Då avgörs finalen i årets Funkismello.

Funkismello, melodifestivalen för personer med olika typer av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, har blivit en succé. I år tävlar 11 kommuner i finalen.

Caroline vann den andra deltävlingen i Halmstads kommun den 21 oktober 2015. En tillställning på Gullbrannagården som blev en succé.

Caroline, som till vardags jobbar på Oasens dagliga verksamhet, kommer att representera Halmstad i finalen med låten ”Hellre utan dig”. På scen kommer hon att ackompanjeras av 14 professionella musiker.

- Det är coolt att åka till Stockholm och bo på hotell. Det blir häftigt att sjunga till så många olika instrument, säger Caroline

Halmstad deltog för första gången förra året i finalen i Funkismello. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson. I årets final kommer Per att öppna festivalen med samma låt.

- Pers resa under detta år har varit fantastiskt att få följa. Det ska bli härligt att få åka upp igen och se många människors engagemang som ligger bakom en sådan här tävling, säger Åsa Lauer, projektledare

Halmstads kommun har ingått medlemskap i föreningen Funkismello för fyra år framåt. Det innebär fler finaler för representanter från Halmstad. Mellan finalerna pågår ett intensivt arbete med att uppmuntra deltagare, repa, organisera uppträdanden och inte minst att få till en häftig deltävling inför finalen. Arbetet bedrivs i samarbete med ABF.

För mer information kontakta:
Åsa Lauer, dramapedagog och projektledare
Telefon: 076-134 94 73
E-post: asa.lauer@halmstad.se