Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Street art workshop i Oskarström 17 maj

Med hjälp av en streetart workshop lanseras #oskarström (hashtagoskarström) som en del av kulturförvaltningens projekt ”Allt är möjligt” i Oskarström.
– #oskarström ska bli en tag och markör för allt kreativt som sker i Oskarström säger Joacim Eneroth, Halmstads kommun.

På stora bokstäver i trä kommer unga i Oskarström att få måla med sprayfärg och stenciler handledda av Wallride Projektbyrå. Allt kommer sedan monteras upp på en vägg och bilda ordet #oskarström. Platsen för gatukonsten blir framför Jutan i Oskarström och kommer på så sätt även fungera som en fantastisk back drop till Oskarströmsdagarna senare i sommar.

Varför # (hashtag)?

Så vad gör hashtaggen? På sociala nätverk som twitter, instagram och facebook delar du in det du delar med dig av i olika ämnen och kategorier med hjälp av en hashtag. Med #oskarström vill projektgruppen att bilder, musik, berättelser, filmer, drömmar, rädslor och tankar kring orten Oskarström ska delas. Hur är det att bo här? Var är bästa stället? Vad skulle du ändra om du hade makten att göra precis vad du ville med Oskarström? Berätta om något du varit med om i Oskarström; bra eller dåligt.

Under workshopen kommer också andra medverkande från kulturförvaltningens satsning finnas på plats. Hittills har en grupp unga träffats på onsdagskvällar och utifrån dessa träffar håller en kortfilmsproduktion på att startas upp.

– Idag är det enkelt att sprida sin kreativitet med hjälp av till exempel instagram. Vi vill ta vara på det och låta unga på orten testa kreativa sätt att uttrycka sig på som de kanske inte tidigare fått möjlighet till, säger Joacim Eneroth

Streetart workshop

Tid: 17 maj 12-17
Plats: framför Jutan i Oskarström
Begränsat antal platser, föranmäl dig till joacim.eneroth@halmstad.s