Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Stöd och inspiration till träningssugna

Frisk luft och gratis – träna ute är populärt och i Halmstad har möjligheten ökat de senaste åren. Nu satsar Halmstads kommun även på att bemanna Linehedsparkens utegym med två inspiratörer en eftermiddag i veckan.

Kommunen har byggt flera utegym, senast ett antal mindre gym i anslutning till motionsslingorna i till exempel Fyllinge och Gullbrandstorp.

– För folkhälsans skull är det viktigt att alla har en möjlighet att träna. Utegymmen är gratis och de går att besöka när som helst. De ligger dessutom oftast bredvid motionsslingor så att det går att kombinera med en promenad eller löptur, säger Malin Niedomysl, chef för ledning och utveckling på teknik-
och fritidsförvaltningen.

Men för den ovane är det inte alltid lätt att veta hur man ska ta sig an redskapen. Därför kommer nu Halmstads kommun att satsa på att erbjuda inspiration och hjälp.

Med start tisdagen den 6 september kommer två inspiratörer finnas på plats på utegymmet i Linehedsparken. Dit är alla välkomna.

– Även de enklaste utegym ger möjlighet att träna hela kroppen. Genom att ta hjälp av den egna kroppsvikten och lutningen kan man själv avgöra hur tung övningen blir. Vi kommer under dessa tisdagar i höst visa nyfikna hur de kan använda redskapen och ge inspiration för att komma igång med träningen, säger Malin Niedomysl.

Inspiratörerna kommer finnas på plats på Linehedsparkens gym varje tisdag klockan 16-18 under september och oktober.