Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Rebecka Wikman representerar Halmstad i Funkismellos riksfinal

Nu är det klart att bidraget ”Du är allt” framfört av Rebecka Wikman vunnit Halmstads lokala deltävling i Funkismello – Sveriges största musiktävling för personer med funktionsnedsättning. Rebecka får med sitt bidrag representera Halmstad i riksfinalen av Funkismello i april.

- Jag är bara så glad, säger Rebecka Wikman. Jag trodde inte jag skulle
vinna och så gjorde jag det. Det ska bli roligt att åka till Stockholm.

Publiken röstade tillsammans med en jury, fram Rebeckas låt
till vinnare bland melodifestivalens tolv bidrag. De tävlande, som är mellan 18–58 år, har självt fått välja ut de låter de framförde och de har förberett sig under hela hösten.

För Rebecka Wikman väntar nu ytterligare förberedelser innan riksfinalen i Stockholm, som är den 24 april på Cirkus. Det är tredje gången Halmstad deltar i riksfinalen av Funkismello.

- Jag är oerhört stolt över deltagarna. Vilket arbete de har lagt ner och vilken show de bjöd oss på. Och vilken publik, säger Åsa Lauer konstnärlig ledare. I år har vi fokuserat vad var och en är bra på. Vi vill lyfta fram allas starka sidor och inte eventuella begränsningar.

Funkismello bakgrund

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkismello varje år. Funkismello startade som Väsby Melodifestival och har vuxit varje år och är nu en nationell tävling med en stor final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse den representant som ska åka till finalen.

Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen personer med funktionsnedsättning och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett
rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta fördomsfritt med
målgruppen.

Halmstads kommun har ingått medlemskap med föreningen Funkisglädje för fem år framåt. Det innebär fler delfinaler i Halmstad och fler finaler för representanter från Halmstad.