Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Projekt som breddar föreningslivet får miljonbidrag

Satsningen på breddidrotten i Halmstad fortsätter och nu delas drygt en miljon kronor ut till 16 olika projekt, som syftar mot att öka andelen barn och ungdomar som idrottar.

Kommunfullmäktige har beslutat om en satsning på breddidrotten under tre år. 2014 års miljonbidrag har nu fördelats på 16 olika projekt.

Mest pengar får Kustens IF och deras två projekt som riktar sig mot olika målgrupper. Det ena projektet riktar in sig på värdegrundsfrågor. Innebandyföreningen tänker nyttja restiden på bussen till och från matcher till att diskutera värderingar med ledare, aktiva och föräldrar.

Det andra projektet riktar sig till funktionsnedsatta barn och ungdomar i åldern 8-14 år. I samarbete med habiliteringen och Hallands Idrottsförbund kommer föreningen  att erbjuda en anpassad verksamhet med innebandy.

- Det är spännande att flera av projekten i år vill bredda idrotten till att inkludera grupper med funktionsnedsättningar, säger fritidshandläggare Pia Wiberg.

Övriga bidrag ges till nyskapande idéer inom allt från karate och Korpen-fotboll, till gruppträning på gym för unga killar i Halmstad Aerobic klubbs regi. De som får bidrag satsar alla på att bredda sin verksamhet och inkludera nya målgrupper. Alla projekt och dess kontaktpersoner i föreningarna hittar du här.

Fakta

Halmstads kommun har beslutat att göra en satsning på breddidrotten. Under åren 2013-2015 kommer årligen 1 miljon kronor att fördelas till olika projekt inom idrottsföreningar. Förra året fick 13 idrottsföreningar dela på en miljon, och i år får 16 projekt ta del av pengarna.

Projektbidraget är ett tidsbegränsat ekonomiskt bidrag som ges till nyskapande och/eller utvecklande verksamhet som riktar sig till ungdomar upp till 20 år.