Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Populära Sportsommar är tillbaka
- anmälan nu öppen

Nu har alla barn i årskurs 3-6 i Halmstads kommun återigen chansen att få uppleva en sommarvecka i sportens tecken, helt gratis. Målet med veckan är att barnen ska få prova på många olika idrotter, och kanske hitta en idrott som passar just dem.

Sportsommar är ett kostnadsfritt sommarcamp för alla som går i årskurs 3, 4, 5 eller 6 på en skola i Halmstads kommun. Det blir fem roliga och aktiva dagar där man får lära känna andra ungdomar i sin egen ålder, som också tycker det är skoj med idrott.

Hitta din favoritidrott

Under idrottsveckorna kommer vi genomföra en massa roliga idrottsaktiviteter och lekar. Flera lokala idrottsföreningar kommer att gästa oss varje vecka och låta barnen prova på just deras idrott så chansen är stor att barnen hittar just sin favoritidrott.

Unga idrottsledare - Framtidens Ledare

Deltagarna delas in i grupper som följs av ungdomsledare under alla aktivitetsdagarna. Ungdomsledarna är rekryterade via ett projekt som heter Framtidens Ledarelänk till annan webbplats. Samtliga är i gymnasieåldern och har under våren genomgått idrottens gemensamma barn- och ungdomsledarutbildning, Plattformen. Dessutom är de utbildade i krishantering och första hjälpen.

Projektet Framtidens Ledare och Sportsommar drivs av Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Halland, på uppdrag av Halmstads kommun.

Kostnadsfritt

Det kostar inget att delta i Sportsommar. Vi bjuder på en frukt och vill du ha med dig något mer att äta tar du med det själv. Det enda du behöver göra är att anmäla dig och sen ta dig till den plats som du blir antagen till. Alla barn får en t-shirt, vattenflaska, gympapåse och vi bjuder på frukt varje dag.

Anmäl dig nu!

Sportsommar pågår i en vecka och vi träffas varje dag, måndag till fredag från kl. 9.00-13.00. Campen genomförs på 6 olika platser under 3 veckor (vecka 26, 27 eller 28):

 • Vecka 26 (23-27 juni)                  
  Haverdal (samlingsplats Haverdalshallen)  
  Andersberg (samlingsplats Andersbergshallen)
 • Vecka 27 (30 juni-4 juli)              
  Kärleken (samlingsplats Stenstorpshallen)
  Söndrum (samlingsplats Hallägrahallen)
 • Vecka 28 (7-11 juli)                      
  Vallås/Sannarp (samlingsplats Sannarpsgymnasiets idrottshall)
  Getinge (samlingsplats Getingehallen)

Vid anmälan väljer du vilken vecka och plats som passar dig bäst. I mån av plats finns det möjlighet att anmäla sig till ytterligare en vecka. Du anmäler dig på Sportsommars hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sista anmälningsdag är den 10 juni.