Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nya digitala Halmstad Arena

Nu händer det – i dag lanseras Halmstad Arenas nya och moderna webbplats. Målet är att förenkla för både föreningar, besökare och arrangörer att hitta information, och att tydliggöra arenans unika multikompetens när det gäller idrott och evenemang och konferens.

Halmstad Arenas nya webbplats länk till annan webbplatsblir responsiv och layouten är tydligare och med fler bilder för att det ska bli enklare att hitta information om allt det som händer på arenan. Halmstad Arena är en av få riktiga multiarenor i Sverige och har varit värd för allt från internationella idrottsmästerskap till Melodifestivalen och stora konferenser och mässor.

– Vi behöver nå ut med information både till den breda allmänheten, men även ha specialiserad information riktad till arrangörer som vill boka evenemang och konferenser hos oss. Det ställer givetvis extra stora krav på vår webbplats, säger Carina Robertsson som är enhetschef för Halmstad Arena.

– Webbplatsen får flera nya funktioner. Nu möjliggör vi till exempel att visa aktuell driftinformation och arenans evenemang direkt på webbplatsen. Det föreningar och arrangörer lägger in i vår stora evenemangsdatabas som rör arenan visas automatiskt på halmstadarena.se, säger Ulrika Hällemarker som är Halmstads kommuns kommunikationsstrateg för digitala medier.

Hur syns evenemang på webben?

Det som händer i och kring arenan visas i den nya evenemangskalendern. Den bygger på kommunens evenemangsdatabas och därför är det viktigt att alla föreningar och arrangörer lägger in sina evenemang där. Registrerar du vad som händer så syns det automatiskt på Halmstad Arenas webbplats.

Registrera ditt evenemang:

https://www.destinationhalmstad.se/gora/evenemang/registrera-ett-evenemang.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Multiarena med något för alla

Det som gör Halmstad Arena-området unikt är att det innefattar många olika delar och är flexibelt för de arrangörer som vill arrangera upplevelser i Halmstad.

Halmstad Arena har fyra fullstora idrottshallar och den största så kallade A-hallen används ofta till konserter och större mässor. Dessutom finns fem mindre specialhallar, två ishallar med två fullstora rinkar och en mindre isbana. På Halmstad Arena Bad finns äventyrsbad samt motions- och aktivitetsbassänger.

Halmstad Arena IP har tolv fullstora elva-manna fotbollsplaner med gräs, varav en kombinerad matchplan/friidrottsanläggning med tillhörande läktare, två fullstora elvamannafotbollsplaner med konstgräs, fem sjumannafotbollsplaner med gräs samt en kombihall för friidrott och fotboll inomhus. En av planerna är anpassad för amerikansk fotboll.

Utanför arenabyggnaden ligger Halmstad Arena Skatepark, en skatepark på 2.000 kvadratmeter i betong.

Arenan rymmer också föreningskanslier och kontorslokaler, konferenslokaler, idrottsmuseum, ett gym, samt restaurangverksamhet med bland annat lunchservering. Längs med hela framsidan löper en 220 meter lång och 8 meter bred glasgång, eller piazza, som binder ihop arenan.

– Arenan är en enorm tillgång för Halmstad som evenemangsstad och en samlingsplats för många av de föreningar som verkar i kommunen, säger Carina Robertsson.