Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Nu satsar Nolltrefem på de lokala banden med musikplattformen MP13. Via skräddarsydda utvecklingsplaner med stationer i form av t.ex. marknadsföring, studieresa och inspelning får lokala band chansen att ta sig till nästa nivå. Projektet pågår från april till november och avslutas med en stor konsert med alla deltagare.

— Det här är en chans för ett band att utvecklas och skaffa sig ovärderlig erfarenhet av musikbranschen, säger David Miles, arrangemangscoach på Nolltrefem.

Varje band får sin unika utvecklingsplan beroende på vad de vill och behöver. Innehållet anpassas efter behovet. Några stationer som erbjuds på vägen kan vara marknadsföring, studieresa, konsert och inspelning med producent och tekniker.  Det kan också bli workshops tillsammans med övriga deltagare i MP13, t.ex. i hur man skriver låtar, hur man fotar och gör ett eget skivomslag, hur man gör för att bli bokad för en festival m.m. Varje band får en personlig coach som guidar dem, men det är banden själva som avgör hur de vill utvecklas.
 
— Vi är lyhörda och tar till vara på bandets intressen. Tanken är att stötta dem och ge dem utrymme att utvecklas efter sina specifika önskemål, berättar David Miles, som tillsammans med Saga Isebring är en av två coacher i MP13.

 


Ser gärna en bredd i musiken


MP13 riktar sig till band med deltagare runt 15—25 år som repar på Nolltrefem. För tillfället huserar ett tiotal band i Nolltrefems källare, men det finns plats för fler.
— Det är mycket "arga pojkar" som repar här, skämtar David Miles och syftar på rock och hårdrock, men han tillägger att han gärna ser en bredd. Det finns inga begränsningar när det gäller musikgenre varken i huset eller i MP13.
— Det hade till exempel varit jättekul med ett folkmusikband!
 
Att använda replokalerna kostar 300 kr per person och år. Då får bandet tillgång till en fullt utrustad replokal med sånganläggning, mikrofoner, trumset, keyboard och förstärkare samt gitarrer och bas. Tillgång till inspelningsstudio med den senaste tekniken ingår också.
 

Avslutas med konsertbankett


I november avslutas MP13 och banden får då visa upp sig under en stor konsertbankett tillsammans med övriga deltagare i projektet.

 
Mer information och anmälan till MP13länk till annan webbplats
Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 29 mars.