Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Miljöpartiets Gustav Fridolin föreläser om hur partiet vill förändra skolan

Fredagen 9 maj besöker Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet de Gröna, Stadsbiblioteket för att prata om skolan. Det blir ett samtal om hur Miljöpartiet de Gröna ser på skolan idag, hur den ska se ut i framtiden och hur eleverna skall få tillbaka sina lärare. Detta är en av flera föreläsningar som Stadsbiblioteket arrangerar för att uppmärksamma supervalåret 2014.

Enligt Gustav Fridolin är skolan ett viktigt ämne att uppmärksamma under valet.
– Skolan handlar, precis som miljön, inte bara om var Sverige ska vara om något år, hur politiken ska se ut till nästa val – utan om vilket land vi vill vara om tio år, om femton år, när våra barn har egna barn. Allt vi gör i skolan idag, påverkar vilket Sverige vi är då, säger Gustav Fridolin.

Gustav hoppas få med sig nya idéer och tankar från besökarna och att det blir ett samtal om hur det kan byggas en skola där alla barn får den tid de behöver med sina lärare.
– Under de senaste åren har lärarna fått allt mer pappersarbete, samtidigt som man skurit bort tusentals medarbetare i skolan – då blir det mindre tid över till eleverna. Vi vill vända det med mindre pappersarbete och fler anställda i skolan, fortsätter Gustav.

Alla partier bjuds in

Föreläsningar och öppen debatt För att uppmärksamma supervalåret 2014 har Stadsbiblioteket skickat ut en inbjudan till alla partier där de erbjuds genomföra en föreläsning och öppen debatt med biblioteket som arena. Tidigare har biblioteket besökts av Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ, och Jonas Sjöstedt från Vänsterpartiet.

Om föreläsningen

När: Fredag 9 maj kl.15.00 – 16.30
Plats: Stadsbiblioteket, övre plan
Pris: Fri entré
Föreläsningen är ett samarrangemang med Miljöpartiet de Gröna och Europa Direkt Halland.