Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Maria Friberg - foto och video

Halmstads Konsthall visar ett urval av fotografier där Maria Friberg undersöker människans förhållande till naturen, olika maktpositioner men även hur tekniken idag har blivit en naturlig del av vår vardag. Utställningen med Maria Friberg – en av Sveriges främsta fotografer inom iscensatt fotografi – invigs den 4 februari kl. 17.00.

I verket Days of Eyes ser vi en sittande pojke i ett tropiskt träd. Grönskan runtomkring honom är påtaglig och tycks omfamna honom. I förgrunden hänger lianer som vid första anblicken tycks höra hemma i naturen. Men vid närmre granskning upptäcker man att det är strömkablar. Vad händer med samhället när vi blir allt mer digitaliserade?

Teknik och ensamhet
Även i serien Duration lyfter Friberg in tekniska föremål, vi ser bland annat en grupp pojkar sitta med varsin smartphone. De vistas i samma rum men tycks inte konvensera med varandra, eller gör de det genom tekniken? Kanske de till och med konvenserar med många fler än vad vi ser i bilden.

Duration berör också ensamhet. Vi ser män och kvinnor eller pojkar och flickor sitta i ödsliga miljöer tillsammans, då distanserade genom tekniken, men oftast är de ensamma. Genom ljussättningen hindrar Friberg betraktaren att se vad som egentligen döljer sig i rummet och känslan av ensamhet breder ut sig ännu mer.

Maria Friberg (f. 1966) är en av Sveriges mest etablerade foto- och videokonstnärer med utställningar både nationellt och internationellt.

Utställningen pågår 4 februari – 29 mars.