Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lugnet i julstressen finner du i Norre katts park!

Från skyltsöndagen den 30 november och fram till den 7 december förvandlas Norre katts park till ett utomhusgalleri för ljuskonst. På olika platser i och omkring parken kommer du se lysande konstverk av Halmstadskonstnärerna Lars Bylund, Robert Hais, Noah Ljungberg, Daniel Knutsson, Magnus Lundberg och Magnus Sjöbleke.

– Vi vill bjuda på en konstupplevelse på en oväntad plats och under den här årstiden kan man ju behöva lite extra ljus i mörkret! Vi vill också tillföra skyltsöndagen, då mycket folk är i rörelse i stan, en annan dimension. Något som är vackert och kanske skapar andra tankar än vem som ska få vad i julklapp och hur mycket får det kosta. Ett lugn i den tidiga julstressen helt enkelt säger Lotta Sandberg, kulturproducent på kulturförvaltningen.

”Allt ljus på Norre katt” invigs 16.00 då Teater Sláva underhåller med sång och en massa eld. Det blir inslag av traditionell svensk julsång men också musik från andra kulturer. Därefter blir det en visning av ljuskonsten. Den leds av Johan Dahnberg från Hallands Konstmuseum, som utöver samtal med konstnärerna också kommer att ge nedslag i platsens, till stor del danska, historia. ABF kommer att hålla öppet sin lokal ovanpå Norre port. Där kan barnen göra sin egen ljuslykta, konst från studieförbundets cirkeldeltagare visas upp och kören Salt sjunger in julen.

– Vi hoppas att de som kommer får en ny konstupplevelse och att de kanske också ser på parken med nya ögon. Om man blir hungrig, eller bara behöver värma händerna på nåt varmt, så håller Café Rotundan öppet, säger Lotta Sandberg.

”Allt ljus på Norre katt” ljuskonstutställning i Norre katts park 30 november - 7 december. På torsdag 27/11 och fredag 28/11 kommer konstnärerna att installera ljuskonsten på plats i Norre katts park. Se hela programmet på halmstad.se

Kontakt
Lotta Sandberg
Kulturproducent
Arrangemang och kulturstöd
Box 316, 301 08 Halmstad
Tel: 0708-76 80 97, 035-13 97 50
lotta.sandberg@halmstad.se