Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lär känna Halmstads natur

Halmstads kommun genomför tillsammans med ett antal medarrangörer naturvandringar runt om i kommunen. Här nedan kan du ta del av vårens och sommarens utbud.

Familjedag på Stadsbondgården – lördagen 14 maj kl. 10.00-14.00

Halmstads kommun arrangerar tillsammans med Halmstads naturskyddsförening och Fylleåns Vattenråd en familjedag på Stadsbondgården. Upplev naturen kring Fylleån, flugfiske, utterspaning och småkryp i vattnet eller gå på en guidad vandring. Vi bjuder på grillning och fika. Parkering vid Eurostop.

Upptäck Stationsberget i Oskarström – måndagen 16 maj kl. 18.30

Kommunen vill visa ett tätortsnära rekreationsområde med höga naturvärden i Oskarström. Området som heter Stationsberget kommer att bli ett statligt naturreserat inom kort. Vi promenerar genom vacker bokskog och får en fin utsikt över nejden. Naturguiden HG Karlsson berättar om naturen och historiska spår längs stigarna. 

Naturvandring för nyanlända – onsdagen 18 maj kl. 10.00

Halmstads kommun arrangerar tillsammans med Länsstyrelsen i Halland en vandring för nyanlända där vi utgår från Nissaströms asylboende. Vi upptäcker naturen i Nissaströms naturreservat och promenerar längs Nissan som här går genom en vacker ravin. Vår naturguide HG Karlsson visar och berättar om ätliga växter i den svenska naturen.

Aktiviteter vid snorkelleden i Svärjarehålan – lördagen 2 juli kl. 12.00

Guidade turer längs snorkelleden, strandfynd, strandquiz och mycket mer. Om vädret medger finns det även möjlighet till “prova på dyk”. För att vara med på aktiviteterna krävs simkunnighet. Arrangörer är Halmstads kommun, Halmstads Naturskyddsförening och Halmstad Dykskola.

Bland islandsmusslor och pelikanfötter – tisdag 2 augusti kl. 19.00

Följ med på en upptäcktsfärd bland musslor och snäckor i Tylösand. Naturguiden HG Karlsson leder oss och berättar om molluskernas spännande liv. Samling vid kiosk och minilivs i Tjuvahålan.

Möllegårds hemliga skatter – tisdag 16 augusti kl. 18.30

Tillsammans med naturguiden HG Karlsson upptäcker vi naturen och kulturen i Möllegårds naturreservat. Kommunens nya naturparkmästare Roland Larsson medverkar. Glöm inte kaffekorgen! Samling vid parkeringen till naturreservatet (intill Riccardos glasskafé). Arrangörer är Halmstads kommun och Länsstyrelsen i Halland.

Längst Nissan Strand – 30 augusti kl.18.30

Vi följer naturguiden HG Karlsson på en promenad längs Nissan. Kanske dyker den vackra kungsfiskaren upp eller varför inte Fru Kantarell? Lars Ohlsson från Nissans vattenråd berättar om vattenkvalitén i vår kära å. Samling vid Rotundan i Folkparken.

Naturvandring för nyanlända – onsdag 7 september kl. 10.00

Halmstads kommun arrangerar tillsammans med Länsstyrelsen i Halland en naturvandring för nyanlända från Spenshults asylboende. Vi promenerar i vackra skogar och vår naturguide Kill Persson visar och berättar om svampar. Samling vid Spenshults asylboende.