Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Film från repetition av musikalen Annie.

Kultursatsning på unga i Oskarström

Halmstads kommun har flera kultursatsningar på gång i Oskarström under 2014. Repetitionerna av musikalen Annie är i full gång inför premiären 25 april och fler teaterprojekt tar sedan vid för de unga på orten. De ungas egna idéer är centrala och all kreativitet välkomnas.

– Min uppfattning är att det finns en stark vilja bland de unga i Oskarström att få vara kreativa på hemmaplan, säger Joacim Eneroth, projektledare på kulturförvaltningen.

Musikalen Annie

Kulturen tar ett krafttag för de unga i Oskarström. Ett stort antal barn och ungdomar från 10-16 år är redan i full gång med att öva inför premiären av musikalen Annie. Den populära Broadway-musikalen från 1977 handlar om en föräldralös flickas kamp under 1930-talets depression i Amerika. Nu är det Kulturskolans pedagoger med Lisa Ringström och Rolf Bjelm i spetsen som sedan i höstas repeterar varje tisdag med de unga från orten. Det startade inom ramen för projektet ”Kunskapscentrum Oskarström” som barn- och ungdomsförvaltningen drivit sedan ett par år tillbaka. Musikalen har premiär för allmänheten den 25 april i Folket Hus i Oskarström. Info om kommande föreställningar och biljetter kommer inom kort på www.halmstad.selänk till annan webbplats.

Allt är möjligt

Kulturförvaltningen startar nu också projektet ”Allt är möjligt” som framförallt riktar sig till unga i ålder 12-25 i Oskarström. Även här blir drama och teater en viktig del, men de ungas egen kreativitet och idéer är det centrala.  I höstas gjordes en förstudie kring hur kultur kan stärka gemenskap och identitet på orten. Vad drömmer dagens unga Oskarströmsbor om? Och hur kan detta gestaltas genom teater, konst och musik? I samarabete med redan starka föreningar och nätverk i Oskarström vill projektet ”Allt är möjligt” delta i de befintliga arrangemangen på orten.

– Med största sannolikhet kommer det bubbla av ung kreativitet på Oskarströmsdagarna 29-30 augusti. Allt är möjligt i Oskarström,  säger Joacim Eneroth projektledare på kulturförvaltningen.