Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Konstrunda på cykel – en nyhet bland sommarens konstpromenader

Nu får du åter chansen att upptäcka Halmstads offentliga konst via guidade konstpromenader. I sommar är en av nyheterna ”Konst på cykel” där verk i stadens utkanter besöks. Det ges också tillfälle att få en guidning bland nya verk i Halmstad och även ta en titt på det uppmärksammade graffitiverket på Söndrumsskolan. Alla konstpromenader är gratis, tar cirka en timme och kräver ingen föranmälan.

– Vi har många intressanta verk utanför centrum, som man inte hinner med på en promenad. Därför provar vi i år en cykeltur, berättar Ylva Brännström, konstpedagog på kulturförvaltningen. Bland annat kommer vi att titta på våra två konstverk i stan med cykelanknytning: Annika Simonssons gula cyklister som återvänder till HFAB i sommar, efter ombyggnaden där, och de lysande cyklarna på Halmstad Arenas fasad.

"Nytt på stan" är först ut

Första konstpromenaden, ”Nytt i stan” är på lördag och utgår från Halmstads färskaste verk ”Non Violence”, Carl Fredrik Reuterswärds knutna revolver på Brogatan. Sedan fortsätter turen till flera nya verk. Deltagarna får bland annat höra om Carolina Falkholts ”Pi” och historien bakom omplaceringen av ”Nollan”.

Se hela konstpromenadprogrammet

Konstkarta och konstverk på webben

Inför sommaren kommer även nya kartor att tryckas upp för den som hellre tar en konstpromenad på egen hand. Kartorna med information om konstverk i Halmstad finns på svenska, tyska och engelska och kan hämtas på Halmstads Konsthall eller på Turistbyrån. Det finns även en version anpassad för barn.

Under www.halmstad.se/konstlänk till annan webbplats finns även numera mer information om flera konstverk i kommunen. Webben byggs på kontinuerligt.