Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Konstpromenader på Halmstad Arena och Halmstads Teater

Nu får du åter chansen att upptäcka Halmstads offentliga konst via guidade konstpromenader. I vår är det två intressanta byggnader med mycket konst som får besök, Halmstad Arena och Halmstads Teater. Alla konstpromenader är gratis, tar cirka en timme och kräver ingen föranmälan.

Första promenaden är på Halmstad Arena lördagen den 15 februari. Där finns både ny och gammal konst. Under visningen visas till exempel Sven Jonsons glasmosaiker som flyttats från Halmstads gamla sporthall, men även femton konstverk skapade av kvinnliga konstnärer från Halmstad i samband med UEFA Dam-EM 2013. En alldeles ny donation till Halmstads kommuns konstsamling ingår också, Sagan om Lyckoslanten av Walter Bengtsson, som är 21 meter stor.

–  Kulturförvaltningen arbetar aktivt med arenan som en plats för konst. Vi både omplacerar äldre konstverk dit, och gör nyinköp specifikt för arenan. Det är spännande när konstverk får nytt liv på nya platser, och får möta nya publiker! säger Ylva Brännström, konstpedagog på kulturförvaltningen.

Se Halmstadgruppen på Halmstads Teater

Senare i vår, den 5 april, är det dags för Halmstads Teater som i år fyller 60 år. Där finns flera intressanta konstverk, inte minst Halmstadgruppens berömda väggmålningar som gjordes i samband med att husets byggdes.

Se program för mer infolänk till annan webbplats