Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kim Johansson utmanar gränsen mellan kropp, kostym och möbel på Halmstads Konsthall

Den 21 maj – 10 juni visas Kim Johanssons utställning Stå-Sitt-Ligg på Halmstads Konsthall. En installation där han utmanar gränserna mellan kropp, kostym och möbel. Som konstnär tycker Kim om att blanda uttrycksformer som teater, konst och dans. Genom teckningar monterade på träställningar och animationer låter han betraktaren ställas i relation till föremål, figurer och rörelser i rummet – han ser installationen som en pågående teaterföreställning där du som besökare är delaktig.

Kroppen och installationen skapar en unik inre bild av vad denna föreställning kan tänkas vara, och vilka kroppar/skådespelare som skulle ha medverkat. Det enda som sätter gränserna för besökarnas fantasi är utställningens titel: Stå-Sitt-Ligg. Man får tolka titeln hur man vill.
– Jag tänker själv på klassiska dramaövningar, men också på att de är komandon som man lär dresserade djur, säger Kim Johansson.

Ung lokal konstnär
Kim Johansson (f. 1986) är född och uppvuxen i Halmstad, och bor nu i Göteborg. Han är utbildad vid Fria Målarskolan i Halmstad, Kunstakademiet i Trondheim, samt Akademin Valand i Göteborg. Utställningen Stå-Sitt-Ligg är Kim Johanssons första separata utställning i Halmstad sedan han tog examen från masterprogrammet i fri konst vid Akademin Valand våren 2013.

Stipendiat
Kim Johansson är 2013-års Lars Johanssonstipendiat. Stipendiet delas årligen ut till en ung, lovande konstnär med koppling till Halmstad. I stipendiet ingår en utställning på Halmstads Konsthall.

Utställningen Stå-Sitt-Ligg visas på Halmstads Konsthall den 21 maj-10 juni. Konsthallen har fri entré och guidad visning varje lördag kl. 13.00.

Invigning
Utställningen invigs den 21 maj kl. 17.00 – 19.00. 17.30 är det konstnärssamtal med Kim Johansson och konstnären Magnus Persson. Invigningen är öppen för allmänheten.

För mer information kontakta:
Rebecca Nordström, utställningsproducent Halmstads Konsthall
Tfn: 0727-27 30 61, rebecca.nordstrom@halmstad.se