Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Julia Westerberg får Lars Johanssons stipendium

Årets mottagare av Lars Johanssons stipendium heter Julia Westerberg. Julia, född 1992, arbetar med textila teckningar som görs för att bredda den lesbiska representationen utifrån vardagens motivbilder.

– Jag vill se mer vardag i berättande om lesbiska eftersom jag tror att det är där så mycket av våra liv finns, säger Julia Westerberg i sin ansökan. Dramat och problemen kopplade till den sexuella läggningen får enligt mig för stor plats. Mitt arbete går ut på att göra någonting jag själv vill se mer av med de verktyg och material jag gjort till mina.

Hösten 2016 föddes projektet Gal Pals in Print som Julia Westerberg sedan tog med sig in i sitt examensarbete, utfört på Konstfack våren 2017. Med hjälp av stipendiepengarna på 110 000 kr kan nu Julia utveckla och utforska projektet vidare. Resultatet kommer att visas i en utställning på Halmstads konsthall under 29 aug – 2 okt 2018.

Motivering
Julia Westerberg får Lars Johanssonstipendiet 2017 för att fortsätta sitt arbete med projektet ”Gal Pals in Print”. Arbetet tar sig uttryck genom textila teckningar som görs för att bredda den lesbiska representationen utifrån vardagens motivbilder. Kombinationen av det textila uttrycket, innehållet och sökandens vilja att skapa utanför normen fick juryn att välja Julia Westerberg.

Lars Johanssonstipendiet
Lars Johanssons minnesfond grundades för att stötta unga konstnärliga talanger med anknytning till Halmstad. Stipendiet som delas ut årligen är ett arbets- och resestipendium, vars resultat ska visas på Halmstads konsthall kommande år. Minsta sökbara belopp är 50 000 kr. Konstnären ska vara 18-35 år, konstnärligt verksam inom bild och form i ett brett perspektiv och ha koppling till Halmstad genom att vara/ha varit bosatt i kommunen eller vara/ha varit konstnärligt verksam inom kommunen.