Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Jan Myrdal och Anton Honkonen på Stadsbiblioteket

Måndag 31/3 besöker Jan Myrdal och Anton Honkonen Stadsbiblioteket. En unik träff med en av vårt lands mest kontroversiella författare som i samband med sin nya utgivning för första gången ger sig ut på en sammanhängande föreläsningsturnélänk till annan webbplats.

Jan Myrdal och Anton Honkonen bor bägge i Varberg i det hus som idag också inhyser Jan Myrdalbiblioteketlänk till annan webbplats, och deras nära relation i liv och arbete har skapat grunden för dessa föreläsningar. De kommer bland annat att samtala om synen på skrivandet och frilanslivet ur ett yngre och äldre perspektiv. Jans tankar kring sitt långa och mångsidiga yrkesliv och hur det är att åldras inom yrket idag. Med sig har de också Jans senaste skriftställningsvolym På tvärslänk till annan webbplats och frågan hur det egentligen är att läsa med tvesyn tas upp.
- Jag har varit med och skrivit nu i snart sjuttio år, vilket är rätt lång tid. Jag har sagt två saker. Det första, man skall inte spotta på sig själv eller sitt yngre jag i ansiktet. Det andra är att jag naturligtvis förändrats i mångt och mycket, men samtidigt har jag i vissa grundfrågor blivit än mer övertygad om att historien är lång och hänger samman. Faran nu är att den ständigt hackas upp, säger Jan Myrdal om att möta publiken.

Anton Honkonen om att föreläsa med Jan Myrdal

- Jag tror på att lyssna till historien för att tillsammans kunna skapa en bra framtid, och inte skapa en framtid för att ensam kunna berätta en bra historia. Föreläsningar är något jag tror mycket på men som även tycks behövas mer och mer, just för att människor kommer samman, tänker och diskuterar. Att Jan fortfarande är verksam och att kunna genomföra detta tillsammans, med sin egen hållning, är väldigt roligt.

Arrangörer är Stadsbiblioteket tillsammans med ABF SydHalland och det är fri entré.