Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Invigning av Fysiklekplatsen i Oskarström

Med saft, bullar och kaffe bjuder Halmstads kommun in till invigning av den nya Fysiklekplatsen i Oskarström fredagen den 26 maj klockan 13.00.

Dagen till ära invigningstalar teknik- och fritidsnämndens ordförande Lars Püss och Kulturnämndens ordförande Sven Palmkvist. Dessutom blir det konstrunda med stopp vid olika offentliga konstverk samt på ett galleri. Och förstås en massa lek!

Lära genom lek

Lekplatsen, vars tema och utformning har tagits fram genom samtal och dialog med Oskarströmsborna, är en helt vanlig lekplats men ändå inte. Den kan fungera som en plats för att utforska fysikens och matematikens lagar och användas i pedagogiskt syfte för skolor och förskolor. Samtidigt kan man förstås vistas här bara för att ha roligt, leka och umgås.

Vetenskaplig konst

I samband med utbyggnaden av lekplatsen får Oskarström även ett nytt offentligt konstverk på den genomgående gång- och cykelvägen.

– Ja, konstnären Minna Svensson har utifrån lekplatsens tema målat vårt solsystem på ett lekfullt sätt. Proportionerna är kanske inte korrekta, men det är ordningen på planeterna, säger Joacim Eneroth, kulturproducent i Halmstads kommun.

Kanske känner du igen vår egen planet Tellus? Och vad heter egentligen planeten som behöver solglasögon för att hen är närmast solen?

Stort engagemang för lekplatsen

– Det känns jättekul att temalekplatsen nu är klar för invigning, speciellt med tanke på att den är framtagen efter att så många Oskarströmsbor i alla åldrar har varit med och tyckt till om placering och utformning, säger Maria Johansson, landskapsarkitekt i Halmstads kommun.

– Nu hoppas vi att det kommer många barn, stora som små, och inviger Fysiklekplatsen riktigt ordentligt!

PROGRAM:

  • Invigningstal av teknik- och fritidsnämndens ordförande Lars Püss och kulturnämndens ordförande Sven Palmkvist.
  • Saft, bullar och kaffe.
  • Konstpromenad. Intendent Lovisa Nilsson tar med er på en tur till Oskarströms offentliga konstverk samt till ett galleri.

Tid: Fredagen den 26 maj, klockan 13.00.
Plats: Uppe på Skansen, vid Viktoriagatan och Odengatan, Oskarström.