Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

HIP – en gränsöverskridande scenkonstfestival

27:e och 28:e februari kommer du bjudas på kulturupplevelser utöver det vanliga. Då återkommer scenkonstfestivalen HIP för andra året i rad. Ett unikt tillfälle att möta kultur som sällan skådas i Halmstad.

- Vi har en jonglerande konferencier. Vi presenterar en roadmovie-inspirerad dansföreställning. Blandar estradpoesi och stråkmusik. Flätar blonda lockar med electrobeats. Provar att skriva ett brev på 15 olika sätt. Och avslutar med glädje och sväng. Ungefär så skulle vi kunna sammanfatta scenkonstfestivalen HIP i år, säger Joacim Eneroth kulturproducent på Halmstads Kulturförvaltning. På torsdagen tar vi plats i Kulturhuset och tittar på Gunilla Heilborns This is not a love story. En dansföreställning om två motvilliga hjältar i sitt sökande efter sammanhang och kontinuitet.
- När jag hör folk tala om föreställningen nämns filmdramatik och surroundåska i samma meningar som klurigt, lågmält och reflekterande. Det låter oerhört spännande, säger Joacim Eneroth. Kvällen avslutas med Olivias Poesiorkester som låter ord möta musik och musik möta ord på ett sätt som inte ens lämnar de mest hårdhudade oberörda.

En bestående upplevelse

På fredagen kan du räkna med att få alla dina förutfattade meningar om väteperoxid omkullkastade när Johanna Skobe flätar samman sina blonda lockar med frågor om genus, ras och sexualitet. Allt till en bakgrund av coola electrobeats. Eller varför inte ge skrattmusklerna en rejäl omgång genom att titta på när Paolo Nani skrivet ett brev på 15 olika sett. En väldigt enkel idé som leder till stor komik, utan ett ord får Nani publiken att vrida sig av skratt.
- HIP är lite mindre i år men genom att minska på festivalens omfång skapar vi också en större intimitet. Vi tror starkt på idén om att visa gränsöverskridande föreställningar som kommer ge publiken en bestående upplevelse att ta med sig ifrån festivalen, slutar Joacim Eneroth.

För program och förköp besök HIP:s webbplats

Samarr. mellan Halmstads Kulturförvaltning, Kultur i Halland/Rum för dans, Halmstads Teater och Halmstads teaterförening.