Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
I olika sammanhang har diskussion uppstått kring användning av klister vid handbollspel i idrottshallar och kommunens restriktioner kring detta. Föreningar har framför kritik och ställt krav på att öppna fler hallar för handbollspel med klister.
Klisteranvändningen inom ungdomshandbollen har ökat på senare år, vilket ställer krav på kommunen att upplåta fler klisterträningstider och tillåta klister i fler idrottshallar. Klistret lämnar rester på golv, väggar och utrustning och begränsar hallens användning för annan verksamhet. Kvarsittande klister utgör också en säkerhetsrisk för andra aktiviteter som också har behov av fullstora hallar.

I dagsläget är det tillåtet att spela med klister i Halmstad Arena hall A1 och A2 (stora hallen, kallas även "Grytan") samt Alehallen. På Halmstad Arena förekommer bokning för andra evenemang. För att ge Drotts A-lag rimliga förutsättningar att träna även när det förekommer andra evenemang i A-hallen har teknik- och fritidsnämnden tagit beslut om att B-hallen kan användas för A-lagets träning om A-hallarna är bokade för annat evenemang. Därutöver finns därför en överenskommelse med Halmstad Högskola om att kunna förlägga publika matcher med klister mot avgift.

Mer information finns under Relaterat material i sidans högerkant.