Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad blommar och får egen lökblandning

Tulpanfestivalen närmar sig och en del av de 100 000 lökar som planterades i centrum i höstas blommar redan. En färgsprakande festival för allmänheten, med guidade visningar och trädgårdsmarknad i Norre Katts park, hålls den 3 maj. Därefter följer branschdag och dop av Halmstads egen festivalmix den 8 maj.

På 27 olika ställen runt om i Halmstad finns lökplanteringar som nu är på väg att blomma ut. Den milda vintern och våren har varit ett orosmoment, och även om en del blommor är som finast just nu så finns det också många knoppar som väntar. En karta med information om de olika planteringarna finns att ladda ner härPDF eller hämta på Halmstad Turistbyrå, så intresserade kan ta en promenad runt centrum och njuta av blomsterprakten redan nu.

Den 3 maj är det tulpanfestival i Halmstad, arrangerad av Halmstad kongressbyrå i samarbete med Destination Halmstad. Då bjuds allmänheten på växt- och trädgårdsmarknad i Norre Katts park, där även barnen har möjlighet att upptäcka odlandets fantastiska värld.

Varje timme (med start kl. 10.30) hålls guidade turer genom blomsterprakten, och större grupper har även möjlighet att boka egen visning under hela maj månad.

Rösta fram Halmstads festivalmix

Den 8 maj är Halmstad värd för den tulpanfestival som återkommande hålls för branschen. Hela Sverige kommer då till Halmstad för att beskåda tulpaner och andra lökväxter.

Samtidigt får också staden en helt nyskapad lökblandning uppkallad efter sig. Alla som vill har möjlighet att rösta på tre olika blandningar, och den mix som vinner får namnet Halmstads festivalmix och blir en bestående del i sortimentet hos Verver Export, som arrangerar branschdagen tillsammans med teknik- och fritidsförvaltningen och Mölltorps växtinredningar.

Röstblankett kan hämtas på Halmstad Turistbyrå och Fribergs konditori, där du även kan lämna in din röstsedel. Du kan också rösta på webben, www.destinationhalmstad.se/tulpanfestivallänk till annan webbplats.

De tre tävlingsblandningarna finns i rabatter i gräsytan mellan Norra vägen och Norre Katts lekplats (nr 10 på kartanPDF).

Blandningen kommer att döpas på plats i Norre Katts park den 8 maj kl. 12.00. Dopet förrättas av teknik- och fritidsnämndens ordförande Jennie Johansson (MP), tillsammans med trädgårdsentusiasten Peter Bengtsson från SVT:s Trädgårdskampen.