Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gå, cykla eller åk kollektivt till Tall Ships Races

Nu i helgen, 30 juni–3 juli, händer det mycket kul i Halmstad: det är Tall Ships Races, triathlontävling och HBK har hemmamatch. Detta innebär många besökare, en del avstängda vägar och att det kommer att vara allmänt klurigt att ta sig fram i trafiken med bil.

Ska du besöka Halmstad denna helg är det därför smartast att lämna bilen hemma och istället gå, cykla, åka buss eller tåg till stan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

– Det är fantastiskt att det händer så mycket i Halmstad och för att alla ska få en så bra upplevelse som möjligt vill vi tipsa om att lämna bilen hemma just dessa dagar. Det kommer vara mycket smidigare att till exempel åka buss eller cykla, säger Bengt Kenneryd, teknisk koordinator Halmstads kommun.

Tätare busstrafik än vanligt

Hallandstrafiken sätter in tätare bussturer i och med att det är Tall Ships Races (30 juni–3 juli) och cykelparkeringarna i nära anslutning till evenemangsområdets entréer är många. Från järnvägsstationen är det bara några meter till festligheterna. Antalet p-platser är mycket begränsat och de tillfälliga evenemangsparkeringarna ligger en bra bit från evenemangsområdet.

– Marknadsplatsen kan inte användas som parkeringsplats för besökande eftersom Stationsgatan är stängd för obehörig trafik för att öka säkerheten och tryggheten på evenemangsområdet, säger Bengt Kenneryd.

Fotbollsmatch och triathlontävlingar

Även HBK-supportrar uppmanas att cykla eller åka kollektivt om möjligt – eller samåk om bilen är det enda alternativet. Var ute i god tid så ni hittar parkeringsplats innan avspark på lördagen.

När Halmstad Triathlon avgörs under lördagen kommer de tävlande cykla i blandtrafik, inte på cykelbanorna. Simmar gör de i Nissan och löpsträckorna går bland annat centralt i Halmstad.

– Det kommer att bli händelserika och roliga dagar i Halmstad, så kom gärna hit och njut av de vackra skeppen, festligheterna och heja på både triatleterna och HBK, men som sagt, lämna helst bilen hemma, säger Bengt Kenneryd.

Avstängda gator:

30 juni–3 juli (Tall Ships Races):

  • Stationsgatan (från Stationsgatan 48 till Turbingatan) är stängd för obehörig trafik.
  • Strandgatan är enkelriktad i nordlig riktning – ingen infart från Viktoriagatan/Slottsbron.

30 juni (kvällstid) – 1 juli (kvällstid):

  • Kastanjeallén är avstängd mellan Norra vägen och Badhusgatan, på grund av triathlontävlingar.