Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fullspäckat med aktiviteter på Mahultslägret 2014

Fiske, kanoting, femkamp, bad, grilla, klättring, spa mm. Och en del annat bus. Till sommaren (v25-28) erbjuds ungdomarna (11-15 år) i Halmstads kommun kostnadsfritt läger i Mahult.

– Efter förra årets lyckade sommarkollo som vi tillsammans med Ljungbergska Stiftelsen anordnade fick vi bägge mersmak. Det finns ett behov för ungdomar att komma ut i naturen och det vill vi hjälpa till att uppfylla, säger Synnöve Christiansson, enhetschef på fritidsverksamheten. Att ungdomarna själva ska vara med och påverka är en central del i fritidsverksamhetens verksamhet. Och därför har en referensgrupp bildats. En grupp bestående av 16 ungdomar från olika delar av Halmstads kommun har tagit fram former för årets läger såsom planering av aktiviteter, mat och resor/utflykter.
– Det känns viktigt för oss att ungdomarna är delaktiga och får vara med och utforma lägret efter sina tankar, önskemål och idéer. Gruppen har träffats och haft planeringsmöten en gång i månaden sen den startades i mars, samt varit iväg på ett övernattningsläger där det planerades och diskuterades helt galet. De har även fått olika uppgifter med sig hem och dessa återrapporteras vid nästa träff, berättar fritidsledaren Mia Hoffman.

Besök av föreningar

Aktiviteterna som spånatas fram är såklart klassiska såsom kanoting, grilla, fiska, övernattning i det fria, för dem som vill, annars sover man i tält eller stuga. Bada gör man i så väl sjö, hav som bassäng.
– Men även olika föreningar kommer besöka oss och låta oss prova på olika aktiviteter såsom klättring, livräddning och bågskytte. Vi kommer besöka en äventyrsbana, ett stall och kommer ha spakvällar med lerinpackningar och fotvård. Dessutom får vi besök av konstnärer och tillsammans med dem få skapa i olika material, säger Mia Hoffman.

Anmälan sker via fritidsgårdarnas webbplats från och med 8 maj. Först till kvarn gäller.

Mahultslägret arrangeras av stöd av Ljungbergska Stiftelsenlänk till annan webbplats