Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fotbollspremiär på Örjans vall

I morgon är det avspark på Örjans vall. Sol och värme utlovas lagom till HBK:s hemmapremiär i superettan. Det är som upplagt för fotbollsfest i stan.

När vi besöker fotbollsarenan dagarna före fotbollspremiären städas och putsas det på arenan. Det är inte bara på planen som förberedelserna pågår. På huvudläktaren byggstädas det och skyddsanordningar håller på att sättas upp. För Örjans vall är inte bara en fotbollsarena utan också en byggarbetsplats. Utvändigt pågår montering av betongstommen för tillbyggnaden av huvudläktaren. Tillbyggnaden kommer bland annat att inrymma en ny glasad entré, gym, nya kanslier för HBK och Halmia, restaurang och pub.

Ljust och fräscht

Uppfräschningen av huvudläktaren påbörjades i januari och en hel del är klart. Omklädningsrum, duschutrymmen och toaletter har renoverats. Korridorerna har fräschats upp och fått ny belysning och ljuddämpning. Fjärrvärme har dragits in. Ett nytt mediecenter med arbetsstationer för press, radio och tv samt tillhörande pentry har byggts. Tanken är att lokalen också ska kunna användas för konferensverksamhet.

På själva läktaren kommer det också att bli nytt och fräscht. Fler toaletter, nya kiosker och nya mingelutrymmen är planerade, liksom byte av läktarstolarna. En del av arbetet kommer att genomföras vid speluppehåll och efter fotbollssäsongens i höst. Allt för att få så lite störningar för klubbar och publik som möjligt.

Fotbollsfest med blå tåget

Klockan 15 är det avspark på Örjans vall. Men lördagens fotbollsfest börjar redan i stan vid lunchtid. På Norre torg kan barn och ungdomar (upp till 16 år) få gratis biljetter till matchen. Där finns också HBK-spelare på plats och det blir ansiktsmålning för barnen. Klockan 14.15 blir det gemensam marsch mot Örjans vall. Häng med ”blå tåget” och upplev idrott på hemmaplan! #halmstadmatch