Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

EU-valet –
Vi hjälper dig att fatta ett beslut

Den 13 och 15 maj hjälper Europa Direkt Halland dig att fatta ett beslut i EU-valet 25 maj. Representanter från partierna på riksnivå samt kandidater från de olika ungdomsförbunden har blivit inbjudna och kommer att stå redo för frågor och diskussioner om de ämnen som du tycker är viktiga.

Att lista ut vad som skiljer de olika partierna åt är inte alltid så lätt och kanske är det ännu svårare vid valet till Europaparlamentet. Vad gör EU egentligen och hur kan jag påverka? Europa Direkt Halland, halmstadbornas egna medborgarkontor när det gäller EU-frågor bjuder in till två öppna arrangemang på Stadsbilioteket där du kan få svar.

Paneldiskussion 13 maj
Den 13 maj kommer representanter från partierna på riksnivå att mötas i en paneldiskussion där frågeställningar som jämställdhet, frihandelsavtal med USA och flyktingfrågan kommer att tas upp. Självklart kommer det även diskuteras om varför man ska rösta på just dem i EU-valet.

Ungdomarna får ordet 15 maj
Den 15 maj får ungdomarna chansen att ställa frågor till kandidater från de olika ungdomsförbunden utifrån de ämnen som diskuterats i tidigare workshop på Nolltrefem. Under kvällen kommer även författaren Sara Beischer vara på plats för att prata om hur man kan påverka samhället genom det skrivna ordet och aktiv demokrati.

Europa Direkt Halland
Europa Direkt Halland är halmstadbornas och hallänningarnas egna medborgarkontor när det gäller EU-frågor. Hit kan du vända dig för att fråga om EU, få information om EU:s politik eller vilka rättigheter man har som EU-medborgare. Vi arrangerar egna föreläsningar och deltar i andra arrangemang för att upplysa om hur du som medborgare påverkas av Sveriges medlemskap i europeiska unionen.

Kontaktperson:
Lovisa Aldrin, Verksamhetsansvarig Europa Direkt Halland
Tele: 0703-222136