Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Europeiska logopeddagen - om barns tal- och språkutveckling

Den 6 mars är det Europeiska logopeddagen och då är det på biblioteken i Anderberg och Vallås samt Stadsbiblioteket fritt fram att ställa frågor till logopeder och modersmålslärare. Som förälder eller pedagog kan man i lugn och ro ställa frågor om om barns tal- och språkutveckling, flerspråkighet, stamning eller läs- och skrivsvårigheter.

- Vi på biblioteken möter dagligen föräldrar som har frågor som rör deras barns språkutveckling. Många gånger är föräldrarna oroliga över om deras barn språk utvecklas som det bör och ganska ofta väntar de på att få komma till en logoped för utredning, säger bibliotekarie Ulrika Thorbjörnsson

Individuell rådgivning

Detta är en av anledningarna till att biblioteken i Halmstad tillsammans med logopeder från Resurscentrum Kärnhuset och Region Halland uppmärksammar den här dagen. I år kommer man att ha logopeder men också modersmålslärare på tre av kommunens bibliotek under några timmar, Andersbergs bibliotek kl. 13-16, Vallås bibliotek 14-17 och Stadsbiblioteket 16-18.
- Under dessa timmar kan man komma och ställa sina privata frågor som rör just ens egets barns tal- och språkutveckling. Man kan också ställa frågor om flerspråkighet, stamning och läs- och skrivsvårigheter. Ett unikt tillfälle att få individuell rådgivning utan att behöva boka någon tid och också få tips med sig hem direkt, säger Ulrika Thorbjörnsson.