Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

En dag i sportfiskets tecken

Den 22 februari är det dags för årets upplaga av Flugfiskets mästare på Stadsbiblioteket. En dag i sportfiskets tecken där utställningar, föreläsningar, författarträffar blandas med flugbindning och fiskedragmålning.

- I år kommer det vara fokus på miljö ur ett fiskeperspektiv och debatter mellan de som styr kommer att äga rum i heta frågor såsom vattendirektivet, minikraftverk och ett utvecklat Nissan, säger Tomas Johansson på Stadsbiblioteket. Minimässan arrangeras nu för femte året i rad på Stadsbiblioteket i Halmstad och för att visa att sportfisket är mycket mer har man i år även en utställning av äldre fiskeprylar/böcker mm. Men även utställningar med natur- och fiskebilder. På mässan finns ett stort antal duktiga flugbindare som visar sina alster och besökarna har även möjlighet att delta i två workshops: bind dig en öring och harrfluga med Johan Klingberg samt flugbindning i barnverkstaden.

Framtidsplanerna för området kring Nissan
I paneldiskussionen kring Nissans framtid utgår man från frågor kring hur EU:s vattendirektiv påverkat den riktning som Nissans vattenråd tagit. Hur är framtidsplanerna för området kring Nissan. Kommer rekreationsmöjligheterna att förbättras?  Medverkande i denna diskussion är EU-parlamentariken Isabella Lövin, lokala politiker samt representanter från Nissans vänner. Det kommer även paneldiskuteras kring minikraftverk och medverkande där är representanter från energibolag, Älvräddarna och projektet LNS (Living North Sea).
- Mässan avslutas på kvällen med att TV-filmaren, naturfotografen och den professionelle fiskeäventyraren Martin Falklind kommer och håller ett inspirerande och ett mycket underhållande föredrag om äventyren och händelserna bakom kulisserna i de fiskeäventyr han varit med om, säger Kenneth Bengtsson Sportfiskeklubben Laxen. Moderator under dagen är Rikard Olsson, känd bland annat från SVT.

Se hela det matiga programmet på bibliotekens webbplatslänk till annan webbplats  

Årets mässa är ett samarrangemang mellan SFK Laxen Halmstadlänk till annan webbplats, Stadsbiblioteket i Halmstadlänk till annan webbplats och Europa Direkt Halland.

Kompletterande kontakter
Lovisa Aldrin, Europa Direkt, 0703-22 2136, 035-13 95 71 
Kenneth Bengtsson, Sportfiskeklubben Laxen, 035-705 05, 070-60 75 895