Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Elitsatsning i kombination med studier i Halmstad tack vare unik samverkan

Högskolan i Halmstad bedriver sedan 2009 utbildning inom området Professionell idrottskarriär och arbetsliv (PIKA). Nu startar ett unikt samarbete för att ge elitsatsande golfspelare utökade möjligheter till utbildning och professionella träningsmöjligheter i Halmstad.

Det fleråriga projektet är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Halmstads kommun och Svenska Golfförbundet. Det gemensamma projektet ska ge unga elitsatsande golfspelare möjlighet att ta del av den expertis och spetsforskning inom idrottsvetenskap som bedrivs vid Högskolan i Halmstad, samtidigt som de satsar dels på sin idrottskarriär, dels på en civil karriär efter, eller vid sidan, av golfen.

– Detta är ett mycket starkt koncept som integrerar aktuell forskning, innovativa pedagogiska former, samverkan mellan flera parter och praktisk tillämpning. Samtidigt riktar sig utbildningen till en mycket specifik grupp studenter med erfarenheter som vi på Högskolan kan lära av. Projektet kan leda till fler liknande upplägg inom andra idrotter, säger Anders Nelson, akademichef på Akademin för hälsa och välfärd på Högskolan i Halmstad.

Genom samarbetet startas nu två nya vägar för dem som vill ta del av elitmiljön som har byggts upp i Halmstad. Förutom de som läser programmet PIKA får studenter vid alla Högskolans program och kurser möjlighet att ansöka om att kunna elitsatsa på golfen parallellt med sina studier. Det ska även, med stöd av Svenska Golfförbundet, kunna gå att hitta lösningar för dem som läser på annan ort och för dem som satsar helhjärtat på en golfkarriär och inte studerar vid universitet eller högskola.

För Halmstads kommun innebär projektet ett aktivt steg i att befästa Halmstad som golfhuvudstad och sätta idrottsstaden Halmstad på kartan.

– Projektet är viktigt för Halmstads kommun då det knyter samman våra långsiktiga värden och skapar förutsättningar för elitsatsande unga golfspelare att satsa i Halmstad. Genom samverkan kan vi skapa möjligheter för dem som vill stanna kvar i Halmstad och gå hela vägen inom sin idrott, utan att behöva göra avkall på något och vi ser stora möjligheter att utöka det här samarbetet, säger Ola Magnusson som är tillförordnad förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.