Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Det blir ett nytt hus för kulturen i Halmstad

Nu förverkligas mångas dröm om ett hus för musik, dans och kultur i alla dess former. I och med att kommunfullmäktige antog nya budgeten i tisdags togs också beslutet att hyra lokaler i före detta HP-huset på Söder, där det redan är klart att kulturskolan ska flytta in. De nya lokalerna ska inrymma produktions- och repetitionslokaler, konsertsal med mera.

– En ny konsertsal i Halmstad ger äntligen musiklivet möjligheten att framträda i sin fulla potential! Dessutom får vi tillgång till ändamålsenliga och moderna lokaler för produktion och repetition, något som kulturlivet länge efterfrågat, säger Kristina Blomquist, kulturchef.

Husets vision är att skapa möten över generationer och kulturer med fokus på lärande, produktion, experiment och nyskapande. Här kommer olika kulturaktörer att kunna mötas för att tillsammans skapa en mängd olika verksamheter och aktiviteter som sedan möter kommunens invånare i olika former. Samverkan och eget skapande kommer att bli viktiga utgångspunkter. Här kommer att finnas ett antal möjliga synergier både avseende lokaler, personal och besökare.

– Att kulturskolan nu kommer att finnas i ett sammanhang där övriga kulturlivet finns och får möta publiken är ett stort framsteg för vår kommun, säger Ulf Fembro, rektor på kulturskolan.

Inom kort påbörjas projekteringen i samverkan med olika parter där delaktighet är nyckelordet. Utformning och användningen av lokalerna kommer att ske i samverkan och dialog med kulturskapare, kulturföreningar och övriga intressenter i kommunen. Under senare delen av 2018 beräknas alla delar i huset vara klara.