Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Delaktighet och närproducerat på årets Kulturnatt - anmäl dig!

6 september, skriv upp det datumet. Då blir det Kulturnatt i Halmstad igen. I en salig blandning och i ett myller av folk på gator, i parker, på scener inomhus och utomhus, överallt med ett kulturellt ”epicentrum” i Norre katts park, blir det bred som smal kultur för såväl unga som vuxna.

- Årets Kulturnatt står för delaktighet och närproducerat. Även återvinning eller repriser av aktörer eller projekt från tidigare kulturnätter då man alltid missar något av det digra programmet med flera hundra programpunkter, säger projektledaren Rickard Bengtsson. Tanken är alltså att få människor att uppleva nya saker, bli inspirerade och utvecklas. Prova på olika kulturuttryck och ryckas med. Det ska kännas bra att bo i Halmstad och vi ska vara stolta över vad vi har.
- Vi vill ge lokala aktörer en chans att visa upp sig och etablera sig. Våga prova en dans du aldrig provat, ett hantverk som är spännande eller måla en tavla om du vill, säger Rickard Bengtsson. Även lokala matproducenter bjuds in för att förstärka festivalkänslan och att det är just Halmstads Kulturnatt!

Att befinna sig ett rus

Ett festivaltåg med de medverkande i Kulturnatt 2014 samlas på Stora torg och marscherar mot invigningen i Norre katts park med folket hack i häl. Norre katts park fungerar under kvällen som ett kulturellt ”epicentrum” där flera scener, utställningar och upptåg ska leka och kittla dina sinnen. Denna kommer breda ut sig åt flera håll. Mot Hallands konstmuseum, över bron i riktning mot Kulturskolan, Stadsbiblioteket, Nolltrefem och Café Strandgatan. Fler platser kommer att medverka när väl programmet är klart då så många som möjligt ska kunna vara med och bidra. Man kan även påverka innehållet genom att lämna förslag och idéer via förslagslåda.
- Vi kommer arbeta för att få igång samarbeten med andra förvaltningar, bolag och skolor. Att uppleva en kulturnatt är lustfyllt, som att befinna sig i ett rus. Det värker i fötterna men du är full av energi. Vill inte missa, vill inte dissa. Ge allt en chans, säger Rickard Bengtsson.