Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bibliotekarier hissar och dissar i etern!

Det finns en schablonbild av bibliotekarier som inbundna och lite försiktiga. Denna bild vill bibliotekarierna Elisabeth Skog och Jeanette Malm välta omkull. I det nya radioprogrammet i P4 Halland - På spaning med Skog och Malm - ska de genom att vara personliga och rappa, och inte alltid så politiskt korrekta, hissa och dissa i en skön blandning.

- I vårt jobb gör vi ofta kopplingar mellan det som händer i samhället och det vi läser. Det kan vara nyskrivet såväl som klassiskt, facklitteratur eller romaner, lyrik eller debatt. Vi tycker det är roligt och intressant att i litteraturen hitta exempel på något som vi uppfattar som nytt, men som i själva verket redan skrivits om långt tidigare, säger Jeanette Malm bibliotekarie på Stadsbiblioteket.

Gå utanför väggarna

Programtiden är satt till varannan måndag 10.30-11.00 i P4 Halland, åtminstone fram till midsommar i år. Programmet sker i samtalsform mellan Elisabeth Skog och Jeanette Malm och programledare är Anna Carlsson. I premiärprogram som sänds nu på måndag 24/10 diskuteras curlingföräldrar. Och redan här tänkte Jeanette på Hjalmar Bergmans Markurells i Wadköping som skrevs redan 1919. Den första förste curlingpappan? Ensamhet, hemmafruns återkomst, hjärta versus hjärna, åldrande och klass är teman man under våren kommer att utgå ifrån.
- Vi vill visa bibliotekens bredd. Att gå utanför bibliotekets väggar och visa nya sätt att se på litteraturen och biblioteken, säger Jeanette Malm.