Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Katarina Dalayman. Foto: Mats Bäcker Daniel Hjort. Foto: Hasse Dahlgren

Artister klara för Halmstad Opera & Vocal Festival

Första upplagan av Halmstad Opera & Vocal Festival bjuder på ett brett program med stor variation och konstnärlig kvalitet med både nationella och internationella artister.

Festivalen inleds torsdagen den 17 juli med en sprakande invigningskonsert där sex halländska operasångare medverkar i ett opera- och romansprogram som sträcker sig från 1700-tal till 1900-tal. Under fredagen och lördagen presenteras sedan en rad effektfulla, dramatiska och nyskapande akter, bland annat Salvatore Sciarrinos Lohengrin med Ny Musikk Bergen och sångerskan Sofia Jernberg, Daniel Hjorths nyskrivna spänningsopera Det dybeste sted med ÖresundsOperan och Freebird samt operaperformance med House of S.M.O.K. Festivalen avslutas på lördagskvällen med en stämningsfull solokonsert med hovsångerskan Katarina Dalayman, ackompanjerad av pianisten Michael Engström.

Halmstad Opera & Vocal festival anordnas 17-19 juli på Halmstads teater och bakom evenemanget står Region Halland och Kulturförvaltningen i Halmstad. Hela festivalprogrammet finns på: www.halmstadopera.selänk till annan webbplats