Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets Kulturlax och kulturstipendiater utsedda

Anders Bergenek och Tore Christiansson får Kulturlaxen för ”Vår historiska stad”. Detta beslutades på kulturnämndens möte under onsdagen. Halmstads kommuns kulturstipendium 2017 tilldelas saxofonisten Hugo Ulfsson och operasångerskan Therese Andersson. Priserna delas ut i samband med nationaldagsfirandet på Hallandsgården 6 juni.

Kulturlaxen 2017 går till Anders Bergenek och Tore Christansson

Kulturlaxen är ett uppmuntringspris på 20 000 kr som kulturnämnden delar ut varje år för den mest minnesvärda kulturhändelsen under föregående år.

Årets Kulturlax går till Anders Bergenek och Tore Christiansson. Motiveringen lyder enligt följande: "De besitter en djup kunskap om "Vår historiska stad", en kunskap som de med entusiasm och stort engagemang förmedlar till dagens Halmstadbor genom bland annat en mycket uppskattad artikelserie i Hallandsposten".

Kulturstipendier till Hugo Ulfsson och Therese Andersson

Halmstads kommuns kulturstipendium delas ut till personer som visat lovande förutsättningar för insatser inom det kulturella verksamhetsområdet. Vinnarna får i år 25 000 kr vardera.

Hugo Ulfsson, 28 år, tar examen på lärarutbildningen i musik vid Malmö Musikhögskola till sommaren. Han får priset med motiveringen att han är en ambitiös arbetande musiker som söker jazzens rötter.

Hugo Ulfsson kommer att använda pengarna till att åka till jazzens Mecka, New York, för att spela och ta lektioner av ”mästarna”.

Therese Andersson, 27 år, studerar operasång på Operahögskolan i Stockholm. Hon får priset med motiveringen att hon är en begåvad sångerska som går från klarhet till klarhet.

Therese Andersson kommer att använda pengarna till att tillsammans med en pianistkollega utveckla duon genom att deltaga i kurser och masterclasses vid sidan av de ordinarie studierna och även läsa fler språk såsom franska, tyska och italienska.