Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets kulturlax och kulturstipendiater utsedda

På kulturnämndens möte på onsdagen beslutades att teatergruppen Stjärnan och deras uppsättning Carusos Conditori får Kulturlaxen för den mest minnesvärda kulturhändelsen 2015. Halmstads kommuns kulturstipendium 2016 tilldelas bildkonstnären Johanna Arvidsson och operamusikern Fredrik
Essunger. Priserna delas ut i samband med nationaldagsfirandet på Hallandsgården 6 juni.

Kulturlaxen 2016 går till teatergruppen Stjärnan

Kulturlaxen är ett uppmuntringspris på 20 000 kr som kulturnämnden delar ut varje år för den mest minnesvärda kulturhändelsen under föregående år.

Årets Kulturlax går till teatergruppen Stjärnan för föreställningen Carusos Conditori där entusiasm och energi förenades i ett skådespel som blev en mäktig kulturupplevelse för såväl skådespelare som publik. Stjärnan består av skådespelare som alla har någon form av funktionshinder. Carusos Conditori sattes upp två gånger på Sturegymnasiet i november.

Kulturstipendier till Johanna Arvidsson och Fredrik Essunger

Halmstads kommuns Kulturstipendium delas ut till personer som visat lovande förutsättningar för insatser inom det kulturella verksamhetsområdet. Vinnarna får i år 25 000 kr vardera.

Johanna Arvidsson, 33 år, började sin konstnärliga bana i Halmstad och är nu verksam i Göteborg. Hon får priset för sin briljanta förmåga att in i minsta detalj fånga rummets och kroppens element med sin penna.

Johanna Arvidsson kommer att använda pengarna till att finansiera projektet ”Spår av liv”, en utställning där hon inspireras av kroppens historia och de metaforer som använts genom tiderna för att hänvisa till kroppens skörhet.

Fredrik Essunger, 22 år, studerar på Operahögskolan i Stockholm. Han får priset med motiveringen att han har en röst och en ambition utöver det vanliga.

Fredrik Essunger kommer att använda pengarna till sina studier. Planen är att studera vidare på masternivå med drömmen om att kunna livnära sig som operasångare, gärna på större scener världen runt.