Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets gatuteaterfestival - högtflygande inslag och en plan för framtiden

Årets Internationella gatuteaterfestival i Halmstad innehåller bland annat spektakulära luftfärder på Andersberg och ett cocktailparty med ljud och ljus i Kapsylparken. Samtidigt planerar organisationen för framtiden och vill bygga ut med aktiviteter året runt.

För 21:a året i rad ger Internationella gatuteaterfestivalen Halmstadbor och besökare speciella upplevelser på gator och torg några dagar i sommar. Årets festival hålls 30 juli till 2 augusti och programmet är i stort sett klart.

Stora torg och andra centrala platser gästas som vanligt av flera artister. Men en av årets större föreställningar hålls på Andersberg på kvällen den 1 augusti. Det handlar om opera i kombination med luftartister som kommer att stå för en högtflygande föreställning i luftutrymmet över områdets gräsytor.

- Vi vill skapa upplevelser i olika delar av Halmstad och det är jättekul om folk får komma till Andersberg och se det vackra området som passar väldigt bra för stora utomhus-spektakel, säger festivalens konstnärliga ledare Ulf Andersson.

Nästa stora inslag hålls i Kapsylparken den 2 augusti. Ett tiotal skådespelare förstärkta av ljud och ljus gör scener ur ett cocktailparty som de upplever tillsammans med publiken.

Som vanligt kommer artister från jordens alla hörn och cirkus blandas med Shakespeare, musik och commedia dell’arte.

Framtida strategi

Internationella gatuteaterfestivalen vill också bli mer än en festival. Organisationen bakom (Västsvenska turnerande sommarteatern) vill nyttja spinn off-effekterna och utöka sin lokala verksamhet, bland annat på Kulturhuset i Halmstad. Främst vill man arbeta med gatuteater i det offentliga rummet som är tillgänglig för alla.

- På lite längre sikt vill vi bli ett nationellt resurscentrum för så kallad street performance. För att nå dit krävs att vi aktivt söker både nationella och europeiska medel, och fördjupar våra internationella relationer, säger Ulf Andersson.