Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Åldersgränsen till Idépengen sänks

Nu kan alla unga mellan 12 och 25 år få pengar och coachning till att genomföra sina drömprojekt. Halmstads kommun utökar kulturstödet Idépengen till att gälla från 12 år istället för 15.

Idépengen är ett stöd för att främja ung kultur och genom att sänka åldersgränsen från 15 till 12 år kan Halmstads kommun redan från tidig ålder stödja ungas egna initiativ, idéer och självorganisering.

– Det kan handla om allt från filmkvällar till olika scenarrangemang. Idépengen är till för alla oavsett var man bor så vi vill verkligen att unga i hela kommunen ska veta om att den finns, säger Susanne Lindqvist, fritidsledare på ungkulturavdelningen.

Eftersom ungkulturavdelningens personal både arbetar på kommunens mötesplatser för unga, det som tidigare var fritidsgårdar, och i uppsökande verksamhet kan kunskapen om Idépengen spridas i hela kommunen. Personalen kommer att fungera som stöd för de som får beviljad Idépeng.

Idépengen har funnits i Halmstad sedan 2009 och idag används den flitigt. Projekt som har finansierats genom idépengen finns inom områden som dans, teater, konserter, mode*. Ekonomiskt kan det handla om allt från ett par hundralappar för att kunna köpa in fika, till mer omfattande stöd till flera månaders verksamhet med scenarrangemang och andra aktiviteter.

– Men man ska kanske inte tänka på pengarna i sig, utan snarare idén. Stämmer den bara överens med vår värdegrund och följer kriterierna så brukar det fungera, säger Nils Linde, ungkulturcoach på Nolltrefem.

Från och med den 30 mars börjar den nya åldersgränsen att gälla. Det går att söka stöd från Idépengen året runt och det ska gå snabbt, helst max en vecka, att få besked om sin idé.

Du som är intresserad kan kan läsa mer och ansöka om stöd på Idépengens sida.