Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

20 meter gatukonst i Halmstad Arena

Hon har tidigare gjort väggmålningar i Rom och Buenos Aires. Nu är det dags för Halmstad. På lördag kommer den unga argentinska gatukonstnären Milu Correch hit för att göra en 20 meter bred och 8 meter hög väggmålning i Halmstad Arena.

Halmstads kommun har de senaste åren satsat stort på gatukonst med Carolina Falkholts verk vid Stadsbiblioteket, Roadsworhts verk på cykelbanan vid Halmstad Arena samt Halmstadväggen som en plats för lokal konst vid skateparken. Nu kompletteras detta med ett stort verk i tre delar av Milu Correch inne i Halmstad Arena, närmare bestämt i entréhallen. 

En uppåtgående stjärna

Milu Correch, född 1991, är en argentinsk konstnär som slog igenom 2015 med väggmålningar i städer som Rom och Buenos Aires. Hon tillhör den nya generationens gatukonstnärer som utmärker sig genom att använda sina egna namn istället för pseudonym och ofta med ett bildspråk som skiljer sig från den traditionella graffitin. Milu inspireras av litteratur och film och i hennes målningar ses ofta sagoväsen som för tankarna till fabler.

Det är första gången hon är i Sverige och innan hon kommer till Halmstad har hon gjort ett verk i Nässjö. Besöket är ett samarbete mellan Nässjö kommun och Halmstads kommun.

Titta på när hon målar

Milu Correch kommer att finnas på plats på Halmstad Arena från den 9 juli, större delen av dagarna, tills målningen är klar. Arbetet beräknas hålla på i ett par dagar. Allmänhet är välkommen att komma och titta när hon målar och se det stora verket växa fram.