Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vissa fotbollsplaner avstängda på grund av torka

Halmstads kommun har för närvarande stängt av vissa fotbollsplaner på grund av torka. Avstängningen är en försiktighetsåtgärd.

Det har inte varit lika varmt i år som ifjol, men det torra vädret har ändå påverkat kommunens gräsplaner negativt. Trots bevattning har fotbollsplanerna blivit torra, gula och hårda. Som en försiktighetsåtgärd har Halmstads kommun därför valt att stänga av de värst drabbade fotbollsplanerna tills de har återhämtat sig. Gräsplanerna skulle bli ännu sämre (och dyrare att åtgärda) om man skulle springa på dem så som de ser ut nu.

Avstängda fotbollsplaner

Söndrums IP: Fältet, plan C-I (sju planer) är stängt för träning vecka 32, men öppet för inplanerade redan bokade matcher.

Halmstad Arena: Två sjumannaplaner (18 och 19) är stängda. Klaraplanen är öppen för enstaka matcher, bedömning sker från fall till fall.

Detta gör kommunen

Det är inte tillåtet att använda dricksvatten för att bevattna kommunens fotbollsplaner, oavsett om det råder bevattningsförbud eller ej. Detta innebär att vi, med undantag för ett fåtal borror och brunnar, endast kan använda oss av vatten från Nissan. Detta är i sin tur förknippat med stora kostnader eftersom vattnet ska fraktas och spridas ut av externa aktörer. Trots kostnaderna har det bara i år körts ut cirka 1 800 kubikmeter (1 800 000 liter) Nissanvatten på kommunens fotbollsplaner. Varje körning är planerad utifrån att arbetet ska bli så kostnadseffektivt som möjligt. Vi ska kunna hålla så många planer som möjligt i så bra skick som möjligt.

På kort sikt fortsätter Halmstads kommun att göra vad vi kan med befintliga resurser för att gräsplanerna ska återhämta sig. Samtidigt jobbar vi med långsiktiga åtgärder för att våra anläggningar ska bli självförsörjande på vatten. Halmstad Arena IP ska bland annat få en vattenledning direkt från Nissan. Vi har även köpt in en traktorburen bevattningstunna.