Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Upptäck naturen i Halmstad

Naturupplevelser i Halmstad firar 20 år. Årets program för de guidade vandringarna i runt om i kommunens fantastiska natur är nu klart.

Följ med på naturvandringar längs vår kust, möt våren på Galgberget eller gå på upptäcktsfärd i Alet. Vandra på blöta stigar i Långhultamyren, delta vid slåtter i Hästilt, lär dig laga mat från naturens skafferi eller varför inte delta i en historisk naturvandring vid Fyllebro?

Påarp 14 april

Programmet Naturupplevelser i Halmstad 2018, startar i år lördagen den 14 april med fågelskådning i Påarp och en vandring i vårens tecken i
Biskopstorps naturreservat. Efter det följer 47 botaniska strövtåg,
fågelskådningar, fotovandringar, svampexkursioner och andra härliga naturvandringar – alla med kunniga experter från en mängd lokala föreningar som berättar om allt från humlornas hemligheter, livet i sanden i Gullbranna till falkfångare och sandjägare.

Jubileumsvandring vid Björkelund

– Alla är varmt välkomna när vi firar vårt tjugoårsjubileum med en gemensam jubileumsvandring vid Björkelund den 30 juni. Årets aktiviteter sträcker sig över vår, sommar och höst och avslutas med en vandring i höstens tecken när HK Vandraren tar oss med till Kroksjön den 20 oktober, säger Ann-Charlotte Abrahamsson, kommunekolog

Samtliga guidade naturupplevelser visar upp Halmstads artrikedom och är en chans för invånare och besökare att uppleva naturen och samtidigt lära mer om biologisk mångfald, våra ekosystem och naturens tjänster.

Hela programmet för Naturupplevelser i Halmstad 2018.

Samarbete med lokala föreningar

Naturupplevelser i Halmstad är ett samarbete mellan Halmstads kommun, Länsstyrelsen i Halland, Västkuststiftelsen, Studiefrämjandet och lokala föreningar som ägnar sig åt verksamheter i och för naturen.

Arrangörer av 2018 års aktiviter är: Fylleåns vattenråd, Hallands Botaniska Förening, Hallands Geologiklubb, Halmstads kommun, Hallands konstmuseum, Halmstads Naturskyddsförening, Halmstads Ornitologiska Förening, HK Vandraren, Länsstyrelsen Hallands län, Simlångsdalens Naturvårdsförening, STF Södra Halland, Suseåns vattenråd och Studiefrämjandet.